lauantai 6. joulukuuta 2014

6. luukku {Joulusukka}

Heipä hei ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Meille tämä lauantai on ollut valitettavan tavallinen lauantai, vaikka itsenäisyyspäivä onkin. Jotta päivä olisi ollut vähän loistokkaampi, päätimme kokata Markuksen kanssa Mustapekan pataa, lohkoperunoita sekä valkosipulisia papuja. Avasimmepa jopa Lenz Moser Prestige Blaufränkisch 2008 -punaviini pullon. Nyt istumme kotoisasti sohvalla läppärit molempien reisillä, juomme punaviinia ja katselemme itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta. Nice!


Kattaukseen käytettiin Marimekon Muija - kuosin lautasliinoja sekä Markuksen vanhemmila saatuja Magnus Welanderin suunnittelemia lautasia.

Nyt nautitaan!
Tänään kuvahaasteen takaa paljastui teemaksi joulusukat, jotka eivät ainakaan meidän jouluperinteisiimme ole onnistuneet vielä souttautumaan. Siksipä päätin kuitenkin teeman hengessä kuvata ihanimpia ja käytetyimpiä jouluisia sukkiani! Heh heh.

Olen käyttänyt villasukkia jo syyskuusta lähtien, koska en ole pärjännyt edes sisätiloissa ilman niitä. Alkuvuoden 12 kilongramman painonpudotus on siis vienyt mukanaan suurimman osan siitä niin kivasti lämmittävästä rasvasta, minkä takia kaikki mahdollinen lämmike on tullut tarpeeseen. Villasukkia omistan ihan liian monta paria, mutta tänä vuonna käyttöön on valikoitunut noin puolen tusinan verran pareja.



Nämä suloiset nallesukat olen saanut muutaman vuotta sitten joululahjaksi ja ne siirtyivät suoraan laatikon pohjalle odottamaan tulevaa käyttöä. Ainakin pari vuotta ehti vierähtää ennen kuin sukat päätyivät kunnolla käyttöön ja käyttöön päädyttyään ei kestänyt kovin kauaa, ennen kuin toinen nalleista päätti irrota kokonaan. Laiskana en ole vieläkään päätynyt kursimaan nallea kiinni sukkaan, vaan lävistin sen hätäpäissäni hakaneulalla. Pysyy kiinni, muttei kestä tällä hetkellä kovaa päivittäistä käyttöä. Sukat ovat samalla jarrusukat, joiden olemassa olo meidänkin laminaattilattioilla on ollut luojan lykky!


Tätä sukkaa minulta löytyy sekä valkoisena että pinkkinä. Hyvät ja lämpimät yösukat! Eivät taida enempää esittelyjä kaivata! 



Nämä sukat ovat aivan ihanat! Siis katsokaa, kuinka ihanat jotkut villasukat voivat olla!! Sain nämä viime jouluna lahjaksi Markuksen vanhemmilta ja pidin niitä heti alkuvuodesta niin kovasti jalassa, että onnistuin hinkkaamaan kantapäät jo lähes puhki. Silloin jouduin ottamaan sukat pois käytöstä ja siirtämään korjattavien pinoon. Ja vieläkään en ole saanut aikaiseksi niitä korjata. Sääli sinäänsä, sillä sukat ovat ihanimmat sukat, jotka olen ikinä omistanut!


Nämä sukat sain muutama vuosi sitten joululahjaksi ja siirsin ne nallesukkien kaveriksi odottelemaan tulevaa käyttöä. On jotenkin omistuista, etten ennen ole tarvinnut villasukkia, sillä tänä vuonna olen etsinyt varastoistani kaikkein paksuimmat sukat, joita sitten olen käyttänyt melkein yötä päivää. Nämä sukat taitavatkin olla kaikkein paksuimmat sukat, jotka ylipäänsä omistan, joten ne ovat lämmittäneet varpaita jopa niinä muutamina hassuina pakkaspäivinä, jotka tänne Suomeen ovat eksyneet. Sukkien kuviointi on ihana, vahvistettu kantapää ehdoton plussa ja pituus ihan loistava! Näyttävät kivoilta myös saappaiden kaulasta kurkistaessaan!


Nämä sukat ovat mummun käsialaa ja päätyivät käyttöön siinä villasukkalaatikkoa penkoessani. Kukapa nyt ei mustasta ja glitteristä pitäisi? Loistavat sukat, jotka eivät ole liian paksut eivätkä liian lämpimät, vaan sopivat hyvin aamusukiksi heräämisen jälkeen sekä villasukiksi niihin vähän lämpimämpiin päiviin, joihin paksuimmat sukat ovat hieman liikaa. Lisäksi nämä sukat ovat aivan ihanat sohvalla makoiluun, jolloin niiden päälle voi vetäistä vielä paksun ja villaisen torkkupeiton!

Teema on teema ja sen mukaan edetään, joten koittakaapa löytyy edes hieman huumoria tästä minun sukkamalli debytoinnistani! ;)

Jottei tämä päivitys olisi nyt ihan pelkkää sukkaa ja minun jalkojani, päätin tähän loppuun jakaa myös minulle aivan uuden tavan tehdä joulutorttuja! Selailin tänään aamulla instagramia ja törmäsin Maku-lehden kuvaan, jossa joulutortut oli tehty modernimmalla tavalla. Maku-lehden tortuissa hillokin oli tuunattu ihan uuteen uskoon. Väri sentään oli sama! 

Maku-lehden uusimmasta numerosta löytyy kuulemma resepti itsetehtyyn rahka-voitaikinaan, joka on maustettu kanelilla ja kardemummalla. Luumuhilloa oli muokattu lisäämällä joukkoon kuivattuja karpaloita, tummaa suklaata ja madeiraa! Jos vielä ennen joulua oikein innostun, saatan kaivaa tuon reseptin jostain esiin ja kokeilla, miltä nämä trendikkäämmät joulutortut maistuvatkaan!




Käytin näiden torttujen tekemiseen ihan tavallista pakastetaikinaa (torttutaikina), jotka sulattamisen jälkeen leikkasin vain vähän eritavalla kuin ennen. Tässä Maku-lehden reseptissä torttutaikinalevy puolitetaan ihan normaaliin tapaan, minkä jälkeen viillot tehdään siten, että ne yhdistävät kaksi sivua. Viilletään siis ensin jatkuvalla viillolla ylä- ja oikea reuna, minkä jälkeen yhdellä viillolla leikataan ala- ja vasen reuna.

Taittelu on sekin yhtä yksinkertaista kuin leikkaaminen. Leikattu kulma käännetään joulutortun keskipisteen yli toiselle puolelle. Samoin toimitaan toisen leikatun kulman kanssa. Lopputuloksena kulmat on taitettu toistensa yli siten, että niiden väliin jää hillon mentävä aukko! Lopuksi päälle laitetaan vielä hillonokare ja paistetaan pakkauksen ohjeen mukaan! 

Ei muuta, kuin taittelemaan torttuja tällä uudella tavalla! Viime vuonna postailinkin leivontablogini puolella tästä perinteisestä joulutortun taittelusta eroavasta taittelutavasta, joten nyt erilaisia tapoja on jo kolme! Mahtaakohan ensivuonna irrota taas jokin uusi kaava joulutorttujen tuunaamiseen? ;)

Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa! Itse aion ainakin syynätä tarkkaan, mitä suomalaiset naiset ovat päälleen löytäneet!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti