sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Tiukka 30 min reeni

Huomenta!

Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja avata koneen jo heti aamulla! Tekee niin gutaa heräillä kaikessa rauhassa (kello puoli yhdeksän aikaa.....) ja tehdä huikean kokoinen aamupala kaikessa rauhassa. Kaurapuuroa, keitettyjä kananmunia, marjoja, valkoista teetä ja vähän proteiinipatukkaa vielä "jälkiruuaksi", nam! 

Eilen oltiin Raumalla merikoulun liikuntasalissa tekemässä Johanin minulle suosittelema treeni, joka koostui, kuten eilen kerroinkin, kolmesta erillisestä patterista. Meidän treenille mittaa tuli noin 30 minuuttia, mikä oli aivan riittävä pituus näinkin tappavalle setille! Fiilikset olivat treenin aikana aika sekavat. Toisaalta olo oli aivan huikea, kun pääsi treenaamaan korkeilla tehoilla niin, että hiki lensi. Toisaalta taas ajattelin lähes koko treenin ajan "Ei enää, pliis, ei enää, en mä pysty...". Mutta selvisin kuin selvisinkin koko treenistä ja voittajafiilis oli huikea!


Treenin ideana oli siis suorittaa kolme erilaista patteria, jotka kaikki kolme sisälsivät kolme erilaista ja eri lihasryhmiin kohdistuvaa lihaskuntoliikettä. Jokaista patteria toistettiin putkeen ilman taukoja neljä kierrosta ja jokaista liikettä aina 15 toistoa. Patterien välissä pidettiin lyhyt parin minuutin tauko, minkä jälkeen jatkettiin seuraavaan.



Koska polveni kiukuttelee edelleen, emme voineet sisällyttää treeniimme edelleenkään jalkoihin kohdistuvia liikkeitä. Lisäksi treenimme koostui pitkälti pumppitangoilla tehtävistä líikkeistä, koska merikoulun liikuntasalista löytyy lähes pelkästään pumppivälineitä. Meidän treenimme koostui seuraavista pattereista:

Patteri I: 
 - Kulmasoutu
 - Pystysoutu
 - Hauiskääntö kiertäen

Patteri II: 
 - Etunojapunnerrus suorin vartaloin
 - Rinnalle veto pystypunnerruksella (pienehköt painot, koska polvi)
 - Vatsarutistus

Patteri III:
 - "Pumppi-Mave" eli Maastaveto polvien korkeudelle suorin jaloin suoritettuna
 - Ojentajapunnerrus
 - Vipunosto kääntäen + Beck Deck

Ihan aluksi rakensimme kaikki patterit liikuntasaliin valmiiksi, etteivät tauot pattereiden välissä veny liian pitkiksi. Huomasimme kuitenkin pian treenin aloittamisen jälkeen, että olimme iskeneet aivan liikaa painoja tankoon, sillä 3 x 4 x 15 toistoa ilman taukoa sai ne viimeisen kierroksen liikkeet tuntumaan ilman painojakin haastavilta, saatika sitten, jos pumppitankoon oli lastattu vajaa 20 kg painoa esimerkiksi pystysoutuun. Onneksi olimme varautuneet tähänkin, ja painoja pystyi vaihtamaan/heittämään pois lennosta.

Treenin jälkeen olin aivan puhki enkä olisi pystynyt edes kuvittelemaan tekeväni yhtään olkapääliikettä lisää. Näin seuraavana päivänä treenin jälkeen voin muuten kertoa, että paikat ovat ihan jumissa. Vaikka treenaan samoja liikkeitä myös salilla, ovat painot, toistomäärät sekä tauotukset siellä aivan erilaiset, minkä vuoksi lihakset kipeytyivät eritavalla kuin ennen. Alaselkä otti esimerkiksi aivan tajuttomasti osumaa, samoin takareidet!



Hien nousu treenin aikana on taattua ja treeni on erittäin tehokas! Suosittelen kokeilemaan, jos itsensä haastaminen kuulostaa kivalta! 

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti